Menu

Voldsepisode på udebane i serie 2 kamp.

image
20. september 2016 kl. 05:08

Afstandstagen til volden i serie 2 kamp ude den 17. september


Som mange af jer har set på vores hjemmeside, i avisen eller på TV 2 Lorry, var vores serie 2 , vidner til en særdeles voldsom udvikling i kampen mod FC Albertslund i weekenden.
Episodens start opstod efter dommeren ved 1. halvegs afslutning viste en Albertslund spiller ud. Træner og udskiftningsbænk slog ring om dommeren, og på et tidspunkt i den ophidsede dialog får dommeren et knytnæve slag i nakken, af en af Albertslund spillerne, hvorefter han vælge stoppe kampen.


En anden Albertslund spiller lægger herefter an til et ”angreb” på dommeren, hvorefter en af vore spillere forsøger, at lægge sig i mellem, men bliver slået ned og trampet i hovedet af spilleren med fodboldstøvle. En anden af vores spillere, prøver ligeledes at dæmpe gemytterne og bliver ligeledes slået og sparket af såvel spillere som tilskuere.


En af vores spillere får i den ophidsende stemning ringet til politiet, men da de ankommer, er der kun få Albertslund spillere tilbage og Albertslunds formand, der som den eneste, forsøgte at forhindre at sagen eskalerede yderligere, som jeg er orienteret.


Voldsagerne behandles nu af Politiet, mens vi må afvente hvordan SBU/DBU reagerer. Historisk har straffene været milde. Denne gang med kraftig pressedækning, må det formodes at være lagt et pres på organisationen, samtidig har dommerne været ude at udtale, at der nu må ske noget drastisk.

 

Vi har aldrig efterforsket sådan et groft overfald på en fodboldbane. Det er helt vanvittigt.
- Jacob Ulrich Krogh, Efterforskningsleder, Københavns Vestegns Politi

Set bagud har SBU/DBU gået mere op i regler, end den enkelte sag, og som eks. og uden sammenligning til weekendens episode, fik klubben, for nyligt en bøde for at forlade banen før slutfløjt, fordi spillerne følte sig truet. Denne forseelse blev straffet med bøde og uden mulighed for evt. oprykning. SBU/DBU vægter dermed regelbrud hårdere end de straffer muligheden for voldudøvelse. De er tilsyneladende drevet af regler, som måske kunne stå alene for måske 20-30 år siden. Især den verbale vold og trusler,er noget vi hører om hver måned, men som der ofte ikke skrides ind overfor.

DBU/SBU bør også i langt højere grad støtte deres egne dommere, langt mere end tilfældet er. Man oplever gode og dårlige dommere mellem hinanden, men vi må formode alle har bestået DBUs prøve og formår at kunne kommunikere med spillerne under kampen. Med de ca 300 kr de får for at dømme en kamp, har de ikke fortjent at blive svinet til af spillerne, uanset præstation og slet ikke udsat for vold.


I Hundige Boldklub har vi nul tolerance, og holdet vil blive trukket omgående, hvis flere spillere udøver vold, og hvis der er tale om en specifik spiller, bliver spilleren udmeldt og bortvist. Glem ikke at ældre spillere altid er og skal være rollemodeller for de yngre.


Klubben tager kraftig afstand fra weekendens episoder, og ønsker de tilskadekomne spillere en hurtig og god bedring og naturligvis hele holdet god vind fremover.

Med venlig hilsen
Jan

Luk